Nadal Rahman; Toomba's nieuwe enthousiaste stagiair

Marketing

10 maart 2016

Toomba is nauw verbonden met ROC, Landstede en Hogeschool Windesheim. Elk jaar lopen er 2 studenten stage bij Toomba. Dit zijn 2de of 3de jaars stagiaires die de opleiding ICT Applicatie ontwikkeling volgen. Van januari t/m april werkt Nadal bij Toomba als 2de jaars Applicatieontwikkeling student. Nadal vertelt graag meer over zichzelf.

VERTEL EENS NADAL, HOE BEN JE IN CONTACT GEKOMEN MET TOOMBA?

“In het 2de jaar van de opleiding moeten we 4 maanden stage lopen die aansluit bij onze opleiding. Toomba kwam ik tegen tijdens het googelen. Ik werd meteen enthousiast na het lezen van de website en heb gelijk mijn CV en motivatie gemaild. Een paar dagen later werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Ik was best zenuwachtig, maar tijdens het gesprek bleek al snel een wederzijdse klik. Dat mijn niveau van programmeren echt nog basis is, is geen probleem. Alexander Linke is mijn stage begeleider en hij helpt mij goed op weg en maakt altijd tijd vrij voor vragen en om mij te helpen met ingewikkelde issues.” Mohammed

WAT LEER JE BIJ TOOMBA?

Bij Toomba leer ik de cultuur van het bedrijf kennen, hoe wordt er omgegaan met de bedrijfsprocedures en met collega’s. De verschillende projecten zijn het grootste onderdeel van de werkzaamheden. In het begin was het erg wennen voor mij omdat het een hele andere omgang is dan op school. Nu ik hier al een paar maanden werk, kan ik zeggen dat ik het erg leuk vind bij Toomba en dat ik me op mijn gemak voel, ik maak echt onderdeel uit van het team. Tijdens mijn opleiding heb ik Scrum geleerd. Ik kan dit nu in de praktijk toepassen omdat Toomba hier ook mee werkt. Ik leer goed in te schatten hoeveel uur een bepaald issue aan tijd kost en hoe ik een plan van aanpak moet maken. Uiteraard leer ik ook hoe ik moet programmeren en vind ik dat nog best lastig omdat ze hier in Coldfusion programmeren. De code is bij Toomba op een veel grotere schaal dan ik gewend ben. Soms zie ik een code van wel duizenden regels en dat is best wennen voor mij. Gelukkig helpen de ervaren developers mij, zodat ik hier overzicht in krijg. Het leuke aan het werken bij Toomba is dat het allemaal verschillende projecten zijn en er is dus veel variatie in de werkzaamheden. De sfeer is erg goed op de werkvloer, dat maakt dat ik met plezier mijn stage loop bij Toomba!”

WAT WIL JE UITEINDELIJK WORDEN ?

“Als ik mijn diploma’s op zak heb, hoop ik te kunnen gaan werken als web developer samen met leuk en enthousiast team bij een ambitieus bedrijf. Ook wil ik tijd over houden voor mijn hobby; gamen op Youtube/Twitch of Youtube/Twitch video's met een groep, zoals bijvoorbeeld Yogscast.”

Kom met ons in contact